Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

TANÁCSOK, INFORMÁCIÓK KERTBARÁTOKNAK

Kedves Kertbarátok! Kertészetünkben nemcsak növényekkel hanem jótanácsokkal is igyekszünk szolgálni, hogy kertetek mégszebb legyen!
Pluméria Tanácsok Pluméria neveléshez
A mediterrán növények

Ha mediterrán környezetről beszélünk, azonnal felrémlenek a vakítóan fehér görög házfalak, a sajátos, enyhe dőlésszögű, agyagcserepes tetők,terrakotta színek, napfény, a tenger és az ég kékje.

Edénykertészet nyáron A családi ház dísze a kert, amely összeköti a természettel, élő környezetbe helyezi. De mi legyen azokkal, akiknek nincs kertje? 
Kerti teendők júniusban Májusban a sok csapadék felgyorsította kertünk növényeinek fejlődését, a viharok azonban sok kárt is okoztak. A kert rendbe tétele, a folyamatos gyomlálás, a növényvédelem, és a sűrű fűnyírás sok tennivalót ad nekünk ebben az időszakban is.
Kerti munkák májusban A május hónap sok esővel, csapadékkal látott el minket. Bosszankodhatnánk is a szürke ég, csúszós utak, és az olykor árvízszerűen hömpölygő víz miatt. Mi azonban, akik sokat foglalkozunk a kertünkkel, tudjuk, hogy a most lehulló eső biztosítja gyümölcseink érettségét, tápanyaggazdagságát, a már teljes pompájukban zöldellő, virágzó növények éltető erejét, pázsitunk smaragdzöld színét. Ez a víz bejut a föld mélyebb rétegeibe, és a növényeket nyáron, a forró, száraz időszakokban is ellátja nedvességgel. Bosszankodás helyett mi is törekedjünk inkább az esővíz összegyűjtésére, tárolására, mert ez a legalkalmasabb öntözővíz.
Növényápolás áprilisban A változékony április az utóbbi hetekben igencsak megtréfált minket. Aki érzékeny rá, sokat szenvedhetett az egy nap alatt bekövetkező akár 15°C-os változástól is. Sokat kellett az esőkabátot elővenni kertészkedéshez, de tudjuk, hogy a több napos eső nagyon jót tett kertünk talajának, a virágok frissen, illatosan virítanak. A szokottnál később virágzó gyümölcsfáink már elhullajtják szirmaikat, és elkezdik érlelni gyümölcseiket. A kert növényei sok-sok törődést igényelnek ilyenkor, de minden munkát sokszorosan és látványosan hálálnak meg.
Tanácsok márciusban A tavaszi napok egyre melegebbek, a napsütés is kellemesen cirógatja az arcunkat. Ha esik, az sem olyan kellemetlen, mint novemberben, vagy akár februárban. Rendszeres testmozgásnak tekinthetjük már kerti szorgoskodásunkat, aminek lassan meg is van az eredménye. A korai növénykék már kikeltek, hóvirág, hagymások színes foltjai kezdik ellepni kertünket.

Keresés